9/2/13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Την Παρασκευή 08/02/2013 διοργανώθηκε στην Ιεράπετρα πιθανότατα το μεγαλύτερο συλλαλητήριο στην ιστορία της πόλης, απαριθμώντας πάνω απο 7000 άτομα. Οι πολίτες και οι φοιτητές της Ιεράπετρας με χιλιάδες κεριά και δάδες διαδήλωσαν σε όλη την πόλη, στέλνοντας το δυναμικό μήνυμα της αγανάκτισης σε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην αποψίλωση των υπηρεσιών της Ιεράπετρας.

Σύσσωμοι οι φορείς, οι εργαζόμενοι, και ο Δήμος Ιεράπετρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Δημοτικής Κοινότητας, εμφανίστηκαν ενωμένοι και ξεκαθάρισαν πως η Ιεράπετρα δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί την απομάκρυνση του Α.Τ.Ε.Ι Εμπορίας & Διαφήμισης, αλλα και την περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης. Καμία πολιτική συγκέντρωση, καμίας παράταξης, ή πολιτικού, δεν κατάφερε ποτέ να συγκεντρώσει τόσο κόσμο, γεμίζοντας ταυτόχρονα και την πλατεία Δημαρχείου αλλά και την πλατεία Ελευθερίας.


Σύσσωμος ο λαός της Ιεράπετρας συμπαραστάθηκε στους φοιτητές, ενάντια στο σχέδιο "Αθηνά" και την κατάργηση του τίτλου σπουδών τους (Marketing). Με τον παλμό να δίνεται απο τους φοιτητές, η φλόγα ταξίδεψε σε όλη την πόλη δίνοντας το σύνθημα της ελπίδας και του αγώνα.

Η φλόγα δεν άναψε μόνο στα κεριά, αλλά και στις ψυχές των κατοίκων της πόλης, που δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν πίσω, ότι δικαιάται η Ιεράπετρα, σαν τέταρτη πόλη στην Κρήτη. Το μήνυμα απο τα συνθήματα του κόσμου ήταν σαφές : Κάτω τα χέρια απο το Α.Τ.Ε.Ι – Κάτω τα χέρια απο το Νοσοκομείο – Κάτω τα χέρια απο την Ιεράπετρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου